Tietoturvaohjeet & salasanan vaihto

Tärkeintä tietoturvassa on vahvat salasanat, joita ei voi helposti arvata. Käytännössä salasanan pituus olisi hyvä olla ainakin kahdeksan merkkiä ja sisältää kirjaimien lisäksi numeroita. Lisäksi yleisillä tietokoneilla esim. kirjastossa on muistettava sivuston selaamisen jälkeen poistaa evästeet ja muut selaustiedot.

Hallintakäyttäjien on erityisesti huomioitava nämä tietoturvaohjeet, koska heidän oikeuksilla voi muokata ja poistaa sisältöä. Peruskäyttäjä voi vain tarkastella sisältöä, joten isompaa vahinkoa ei pääse heidän oikeuksillaan syntymään.

 

Salasanan vaihto kotisivuilla

Kirjaudu ulos kotisivuilta, klikkaa vasemmassa valikossa olevaa linkkiä "Palauta salasanasi" ja kirjoita esiin tulevaan lomakekenttään sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiisi tulee muutaman minuutin sisään viesti, jonka avulla pääset kirjautumaan sisään ja vaihtamaan salasanasi.

 

Salasanan vaihto kotisivuilla

Foorumilla salasanan vaihto löytyy valikosta Profiili --> Tunnuksen asetukset. Sieltä voi vaihtaa tilalle uuden salasanan ja vahvistaa muutokset vanhalla. Jos olet unohtanut salasanan, sen voi vaihtaa klikkaamalla "Unohtuiko salasana?" -linkkiä täältä.

Huomioi, ylläpidon antama salasana käy sekä verkkosivuille että foorumeille, mutta itse vaihdettuna joudut tekemään salasanavaihdon erikseen verkkosivuilla ja foorumeilla!